Sappemeer | straatinfo

overige politie meldingen

Kinderen in aanraking met gevaarlijke stof

overige

Sappemeer - kinderen kwamen maandagmiddag bij een bouwplaats aan de Noorderstraat in contact met een gevaarlijke stof. De kinderen zijn preventief onderzocht in het ziekenhuis.

Zeven kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar uit Sappemeer enHoogezand, speelden maandag aan het eind van de middag op een terrein van hethaventjes in Sappemeer, gelegen aan de Noorderstraat. Op een pallet bij eencontainer stonden een aantal dozen. Die waren daar maandagmiddag afgeleverd enbestemd voor de aannemer die dinsdag daar is begonnen met werkzaamheden.

Niet duidelijk is of n van deze dozen door de kinderen isopengemaakt of dat deze open was. In de doos zaten o.a. enkele zakjes met eenchemische stof dat bij contact irritaties aan o.a. de huid en de luchtwegen kanveroorzaken. En van de kinderen heeft zo?n zakje opengemaakt. Toen hij thuiskwam en zijn moeder zag dat hij besmeurd was met een haar onbekende smurrie isze op onderzoek uitgegaan. Ze trof de dozen aan en belde hierna de politie.

De kinderen zijn op advies van de geneeskundige dienstpreventief onderzocht in het UMC Groningen. Dinsdag is contact geweest met deouders van drie kinderen. Die gaven aan dat het niet nodi was dat dekinderenwerden opgenomen en dat het goed met hen gaat. De ouders van de anderekinderen worden nog benaderd.

De pallet met dozen is afgevoerd naar de brandweerkazerne. Depolitie heeft de arbeidsinspectie ingelicht. In overleg met deze dienst wordtbekeken of er nader onderzoek moet worden ingesteld.

Soortgelijke berichten

Onderzoek naar 'gele stof'
Strijensas

Gevonden 'gele stof' niet gevaarlijk
Strijensas

Pakketje met onbekende stof bij post
Enkhuizen

Bezorgde poederbrief bij incassobureau bevatte ongevaarlijke stof
Dordrecht

Hennepkwekerij ontdekt na wateroverlast
Meppel

Getuigen gezocht van spray-incident in discotheek
Schagen

Man in kogelwerend vest aangehouden na melding bedreiging vuurwapen
Rotterdam

Hennepkwekerij in kelder bedrijfspand
Bergen Op Zoom

Jongen gewond bij afsteken illegaal vuurwerk
Nijeveen

Fietser gewond na aanrijding
Borne

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio